Gouden regels

5 regels voor het opmaken van de gevoelige huid

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_RegleDor_default.jpg

Wie een gevoelige huid heeft, ervaart dat soms als een dubbele straf: enerzijds is er die hyperreactiviteit en anderzijds kan je dan ook nog geen make-up gebruiken. Toch hoeven zelfs vrouwen met een heel kwetsbare huid zich dit dagelijkse plezier niet te ontzeggen. Integendeel: met make-up kan je roodheid neutraliseren, huidreacties temperen en de huid beschermen tegen externe agressies. Op voorwaarde dat je je houdt aan enkele basisregels.

Regel 1

Altijd eerst testen

1. Regles d'or_illu 1

Een gevoelige huid reageert op zaken die een “gewone” huid meestal wél verdraagt. Voor je een product gaat gebruiken, is het dus van belang het eerst uit te testen op een kleine zone van je gezicht. Als je binnen de 24 uur na het aanbrengen nergens last van krijgt, is het OK, dan heb je een product gevonden dat geschikt is voor jou!

Regel 2

Mijd allergenen

1. Regles d'or_illu 2

Wees altijd op je hoede bij het kiezen van make-up voor een gevoelige huid! Bestudeer de ingrediëntenlijst zorgvuldig. Ga na of het product beantwoordt aan de veiligheidscriteria en met name hypoallergeen is en getest werd onder dermatologisch toezicht. Zoek ook naar de vermelding “Nickel Controlled”, die aangeeft dat het product speciaal werd samengesteld om het nikkelgehalte - en dus het gevaar voor allergische reacties - tot het strikte minimum te beperken.

Regel 3

Kies voor je vrienden

1. Regles d'or_illu 3

Een gevoelige huid heeft niet alleen maar vijanden, weet dus wie je vrienden zijn! Wat make-up betreft kies je voor hypoallergene, niet-vette en niet-comedogene formules die veel hydraterende en antioxiderende bestanddelen bevatten. Geef de voorkeur aan lichte texturen die de poriën niet verstoppen en de huid laten ademen. En kies tot slot ook voor producten die bescherming bieden tegen externe agressies zoals zon en vervuiling.

Regel 4

Thermaal water, een slimme zet

1. Regles d'or_illu 4

Als je na het aanbrengen van je make-up wat Thermaal water van La Roche-Posay op je hele gezicht verstuift, zal je make-up langer houden én zorg je voor extra zachtheid, hydratatie en bescherming voor je huid dank zij de unieke combinatie van mineralen en sporenelementen, waaronder selenium, dat bekendstaat om zijn antioxiderende eigenschappen.

Regel 5

Vertroetel je producten, ze zullen je er dankbaar om zijn

1. Regles d'or_illu 5

Je verzorgingsproducten zorgen voor jouw huid. Zorg dus op jouw beurt voor je verzorgingsproducten. Om ze even doeltreffend en aangenaam in het gebruik te houden als op de eerste dag, bewaar je ze het best op een droge en koele plaats (je badkamer is misschien niet zo’n goed idee). Laat tubes en potjes nooit open staan en reinig kwasten na elk gebruik.

  • Facebook
  • Pin

Aanbevolen voor u

See all articles
v_push_article-sensitive-skin-08

Achtergrondinformatie

Je gevoelige, onrustige huid kalmeren in een aantal eenvoudige stappen

Voor vrouwen met een gevoelige huid zit zelfs een doodgewone dag vol verborgen valkuilen. Temperatuurveranderingen, airconditioning, hard water… er zijn tal van factoren die het huidcomfort negatief beinvloeden en de huid kunnen laten prikken, branden en jeuken.

Logisch dat deze vrouwen voortdurend op zoek zijn naar manieren om hun onrustige huid te kalmeren… En daarbij bereid zijn om alles te proberen! Op online forums worden de meest uiteenlopende huismiddeltjes aangeraden: honing, haver, avocado, ja zelfs chocolademaskers. Hoe smakelijk ze ook mogen zijn, al die eetwaren zullen meestal meer kwaad dan goed doen. Dergelijke doe-het-zelf-behandelingen kunnen immers potentiële allergenen en irriterende bestanddelen bevatten, die je huid nog meer irriteren.

Aangepaste, deskundige huidverzorging voor de gevoelige  en onrustige huid is de eerste stap naar meer comfort, maar een paar eenvoudige dagelijkse gewoonten in acht nemen kan ook al heel veel verschil maken. Doe de quiz en leer hoe je je gevoelige huid kalmeert.