3 vragen aan een expert

"Droge huid is geen hopeloze zaak"

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_3questions_default.jpg

De dermatologie evolueert: naast de behandeling van zichtbare huidsymptomen is zorg voor het dagelijks welbehagen van de patiënt vandaag de dag een absolute must. De dermocosmetica profiteert mee van die globale aanpak.

Een droge huid, wat is dat eigenlijk?

Een verstoorde werking van de 3 belangrijke barrièremechanismen

Bij een droge huid is de barrièrefunctie afgenomen. Dit komt door een verstoring van de celcohesie, een gebrek aan NMF (natuurlijke hydratatiefactor) en een verminderde lipidenproductie.

Moet men dan naar zeer vette producten grijpen?

Zeer voedende producten met een aangename textuur

Nee, een droge huid moet weliswaar worden gevoed, maar de meest vette texturen zijn daarom nog niet de meest efficiënte. Na het aanbrengen geven ze bovendien een onaangenaam gevoel. Vandaag de dag is het gevoel of aanvoelen voor patiënten bepalend in de dermatologie en dermocosmetica. Er wordt dan ook gestreefd naar producten die de huidbarrière herstellen en tegelijkertijd veel comfort bieden: die snel in de huid dringen, geen vette of plakkerige film achterlaten op de huid en dagelijks gebruiksgemak garanderen.

Vereist een droge huid een aangepaste verzorging in de zomer en in de winter?

Verzorging aangepast aan de huid en hoe die aanvoelt

De huid is gewoonlijk veel droger in de winter. Koude, wind, verwarming, grote verschillen tussen buiten- en binnentemperaturen zijn factoren die de huid agresseren en uitdrogen. Voelt jouw huid droger aan in de winter, gebruik dan rijkere producten zoals NUTRITIC Intense Riche.

  • Facebook
  • Pin

Aanbevolen voor u

See all articles