NIEUWlarocheposay.be maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Bij het maken van geen keuze, wordt er vanuit gegaan dat u akkoord bent met de cookies.
CHECKING YOUR BEAUTY SPOTS
AND THOSE OF YOUR LOVED ONES,
IT'S AS EASY AS ABCDE.
 • as ASYMMETRY
 • as IRREGULAR
  BORDERS
 • as COLOR
 • as DIAMETER
 • as EVOLUTION
DOWNLOAD DE ABCDE-METHODE

MOEDERVLEKJES EN DE ZON: EEN SLECHTE COMBINATIE

De zonblootstelling tussen de kindertijd en de puberteit heeft een invloed op het aantal en de grootte van de moedervlekjes die op de huid ontstaan. Hoe meer moedervlekjes iemand heeft, hoe hoger het risico op huidkanker want 35% van de huidkankers ontwikkelen zich uit een reeds bestaande moedervlek1. Het is dan ook van groot belang kinderen en tieners te beschermen tegen de zon, zodat zich zo weinig mogelijk nieuwe moedervlekjes gaan vormen. Bovendien werkt overmatige zonblootstelling van bestaande moedervlekken laesies in de hand die later cancereus kunnen gaan worden. Vandaar het belang om goede zongewoonten aan te nemen en je moedervlekjes net als je huid te beschermen tegen UVA- en UVB-stralen.

1 Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (Franse beroepsvereniging van dermatologen en venerologen).

BESCHERM JE MOEDERVLEKJES

Om te voldoen aan deze bijzonder hoge vereisten, ontwikkelde het laboratorium La Roche-Posay het gamma Anthelios-zonneproducten, die zeer hoge UVA- en UVB-bescherming bieden. Met een ruime keuze aan texturen speelt dit gamma in op de behoeften en wensen van iedereen met een (zeer) gevoelige huid. Wil je een gekleurde crème die snel in de huid dringt, een ultralichte fluide, een streelzachte melk of een speciale sunblock voor kinderen?  Doe de zonnediagnose en ontdek welk beschermingsproduct het best bij jou past.

Om je te helpen je moedervlekjes in de gaten te houden tussen de bezoeken aan een dermatoloog in, kan je met de Mole Checker van La Roche-Posay je moedervlekjes in kaart brengen en de evolutie ervan volgen. Vergeet immers niet: hoe vroeger huidkanker wordt ontdekt, hoe meer kans op genezing.

GOEDE GEWOONTEN VOOR HOGE ZONNEBESCHERMING

Omdat 50 tot 70% van de gevallen van huidkanker worden veroorzaakt door te veel blootstelling aan UVA- en UVB-straling, is het van groot belang om naast het smeren van zonnecrème ook enkele eenvoudige regels in acht te nemen:

 • Blijf tussen 12u en 16u uit de zon
 • Kies voor schaduw in de plaats van rechtstreekse zon
 • Breng je zonneproduct om de twee uur opnieuw aan
 • Hou kinderen zo veel mogelijk uit de zon, want hun huid is veel gevoeliger dan die van volwassenen. Kledij (hoofddeksel, T-shirt en zonnebril) is nog altijd de beste bescherming tegen UV-stralen.

1 Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (Franse beroepsvereniging van dermatologen en venerologen).