Achtergrondinformatie

Elke avond hetzelfde dilemma? Een zuivere huid in 1, 2, 3!

Reinigen van droge huid in 3 stappen

Aarzel je elke avond om je droge huid te reinigen om irritatie te vermijden? 3 eenvoudige handelingen volstaan om de huid grondig maar in alle zachtheid te reinigen!

1 - Reinigen

Dit geldt voor iedereen, ook wie zich niet opmaakt

Waarom? Niet alleen wie zich opmaakt moet de huid reinigen. Naast make-up worden op die manier ook onzuiverheden verwijderd die in de loop van de dag zijn achtergebleven op de huid (stof, vervuiling, enz.).
Hoe? Masseer een melk of olie langdurig in met de vingers om de bloedcirculatie te bevorderen en de huid te stimuleren.

2 - Wassen

Water is soms goed voor je

Waarom? Hoewel water vaak wordt afgeraden voor de droogste huidtypes, moet men na het opmaken toch de huid ontdoen van alle onzuiverheden. Bevat water teveel kalk, gebruik dan een micellaire gel.
Hoe? Was de huid voorzichtig met een zeer zacht overvet toiletblokje of een gel speciaal voor de droge huid, spoel overvloedig en dep de huid droog. Breng micellaire gel met de vingertoppen aan over het hele gelaat en wrijf die vervolgens af met wattenschijfjes. Herhaal dit tot de huid volledig zuiver is.

3 - Afwerking: lotion aanbrengen

Een zachte finishing touch

Waarom? Een laatste belangrijke handeling is het aanbrengen van een lotion die kalk in het water bestrijdt zodat de huid niet onaangenaam gaat trekken. Bovendien maakt dit de huid gezonder en strakker.
Hoe? Breng een niet-adstringerende lotion met behulp van een wattenschijfje (zonder te wrijven!) aan op het hele gezicht.Dit ritueel moet evenwel beperkt blijven tot 1 keer per dag: bij voorkeur 's avonds. 's Nachts herstelt de hydrolipidenfilm zich immers. Zo help je die een handje. 's Ochtends volstaat wat verneveld thermaal water. Wacht na het vernevelen enkele ogenblikken en dep overtollig vocht voorzichtig af. Ziezo! Jouw huid is nu optimaal voorbereid op de verzorging.

  • Facebook
  • Pin

Aanbevolen voor u

See all articles