#Skinchecker

Betere huidbescherming voor jou en iedereen die je dierbaar is
Controleer, bescherm en speel op veilig in de zon

Download de
ABCDE-methode

La Roche-Posay helpt
huidkanker voorkomen

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter\Deploy\Resources\SkinChecker3\images\v_skinchecker-preventing_curing.jpg

La Roche-Posay heeft van huidkankerpreventie een prioriteit gemaakt. Als uitverkoren partner van dermatologen overal ter wereld staan wij nu sterker dan ooit om vroegtijdige opsporing te helpen promoten.

La Roche-Posay voert zijn inspanningen in de strijd tegen huidkanker op

Het laboratorium La Roche-Posay is een belangrijke speler in de preventie van huidkanker en organiseert preventiedagen in actieve samenwerking met dermatologische groeperingen. Samen met de Euromelanoma Group helpt La Roche-Posay al meer dan 10 jaar gratis screeningdagen organiseren in Europa. Dit is een gelegenheid om mensen voor te lichten rond het risico op huidkanker en hoe dit kan worden voorkomen. De dermatologen stellen zich gratis ter beschikking om moedervlekjes te controleren, de deelnemers te sensibiliseren voor de gevaren van teveel UVA- en UVB-straling en hen een veilig zongedrag aan te leren. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken, krijgen deze acties ook weerklank in de apotheken. Ook in Noord- en Zuid-Amerika worden dergelijke gratis screeningdagen gehouden. In totaal nemen een 30-tal landen deel aan dit initiatief om hun bevolking bewust te maken van het belang van preventie in de strijd tegen huidkanker.

Om een dagelijkse leidraad te bieden, heeft La Roche-Posay myskincheck.be ontwikkeld. Met deze informatieve en gebruiksvriendelijke website komen gebruikers meer te weten over huidkanker en kunnen ze hun persoonlijk risico beoordelen en hun eigen moedervlekjes en die van hun familieleden controleren.

Steun aan dermatologen overal ter wereld

La Roche-Posay steunt dermatologen ook door tools en middelen ter beschikking te stellen waarmee artsen en gezondheidswerkers meer ervaring kunnen opdoen rond het screenen van huidlaesies. Zo biedt ons laboratorium dermatologen opleidingsprogramma's rond dermoscopie in samenwerking met de International Dermoscopy Society. Voor een zo ruim mogelijke verspreiding zijn de geïllustreerde en becommentarieerde opleidingssessies en podcasts toegankelijk op "UV-Damage.org", een door La Roche-Posay ontwikkelde website voor gezondheidsprofessionals.

ANTHELIOS: BESCHERMING ALS PREVENTIE

Onder invloed van zon en UV kunnen moedervlekken zich gaan ontwikkelen tot kankerlaesies: 50 tot 70% van de huidkankers houden dan ook verband met overmatige blootstelling aan de zon en aan UVB- en UVA-stralen1.

Om jezelf te beschermen tegen de zon kan je een aantal goede gewoontes aannemen: uit de zon blijven tussen 12u en 16u, regelmatig een zonnecrème met hoge beschermingsfactor aanbrengen, en een zonnebril, een hoofddeksel en een T-shirt dragen op het strand.

Om zeer hoge bescherming te bieden tegen UVA- en UVB-stralen heeft La Roche-Posay Anthelios ontwikkeld, een gamma zonneproducten met hoge tolerantie die zelfs de meest gevoelige huidtypes comfort en bescherming garanderen. Als belangrijke speler in zonnebescherming beschikt het merk over een unieke klinische documentatie met gedetailleerde gegevens over 21 studies, waarvan er 19 in vivo werden uitgevoerd op aandoeningen veroorzaakt door zonblootstelling. Anthelios wordt aanbevolen door 25.000 dermatologen overal ter wereld.

En voor je kinderen?

Omdat 80% van de huidschade door de zon optreedt voor de leeftijd van 18 jaar, heeft La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics ontwikkeld, een gamma beschermende producten speciaal voor kinderen.

1 La Ligue Contre le Cancer (Franse Liga tegen Kanker), 22/05/2014

  • Facebook
  • Pin
\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter\Deploy\Resources\SkinChecker3\images-dyn\v_push_preventing.jpg

Alles over huidkanker

Huidkanker: voorkomen is genezen

Eén op de drie kankers die worden vastgesteld, is een vorm van huidkanker. Wereldwijd worden jaarlijks tussen twee en drie miljoen niet-melanocytaire huidkankers en 132.000 kwaadaardige melanomen vastgesteld¹. In de Verenigde Staten krijgt één op vijf Amerikanen in de loop van zijn leven huidkanker² en in Europa neemt het aantal gevallen van huidkanker met 5 tot 7% per jaar toe³. Het goede nieuws is dat hoe vroeger huidkanker wordt opgespoord, hoe meer kans je hebt op genezing. 90% van de huidkankers zijn immers te genezen als ze op tijd worden behandeld.

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter\Deploy\Resources\SkinChecker3\images-dyn\v_push_moles.jpg

Alles over huidkanker

Alles wat je altijd al hebt willen weten over moedervlekjes…

Een moedervlekje, ook naevus genoemd, bestaat uit een opeenhoping van bruin gekleurde cellen die vooral worden aangetroffen in de huid en de slijmvliesmembranen. Deze cellen, melanocyten genoemd, vormen het pigment waardoor we "bruinen" of een aangeboren donkere huidskleur hebben. Pasgeboren kinderen hebben meestal geen moedervlekjes. De vorming ervan begint pas tussen de leeftijd van zes maanden en een jaar en gaat verder tot op volwassen leeftijd.