Gebruikerservaringen

« Mijn huid voelt weer comfortabel aan ! »

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_testimonies_default.jpg

Na een vakantie in de tropen was de huid van Jeanne totaal gedehydrateerd. Omdat ze haar huid weer soepel wou maken, is ze naar de apotheek gestapt voor advies. Enkele dagen later was het evenwicht van haar huid hersteld. Dit is haar verhaal.

Puistjes door puberteit

Jeanne, hoe kwam het dat jouw huid zo gedehydrateerd was geraakt?

Normaal gezien heb ik een tamelijk soepele huid. Ik mag daarover echt niet klagen! Maar deze zomer ben ik samen met mijn man tien dagen met vakantie geweest naar de Seychellen en daar is mijn huid gedehydrateerd geworden. Het was er heel warm en hoe ik mijn huid en mijn lichaam ook beschermde met zonnebrandcrème, ik voelde dat mijn huid niet zo van het klimaat hield.

Symptomen

Waaruit bleek die dehydratatie ?

Ondanks mijn bruine kleurtje oogde mijn huid echt dof en zag ze er niet fris uit. Bovendien had ik voortdurend een trekkend gevoel. Het was een beetje alsof ik een soort van hard masker op mijn gezicht had. Ik merkte ook kleine huidlijntjes op, vooral rond mijn ogen en mijn mond. Ik voelde dus heel goed dat mijn huid met een vochttekort kampte. Maar eerlijk gezegd wist ik niet hoe ik dat probleem moest oplossen.

De oplossing

Wat heeft u toen gedaan?

Enkele dagen nadat we terug waren van vakantie ben ik naar de apotheek gegaan, waar ze mij een heus aanvalsplan hebben voorgesteld om de hydratatie van mijn huid weer op peil te krijgen. Ik heb een speciaal verzorgingsproduct voor gedehydrateerde huid gebruikt ter vervanging van mijn gewone dagcrème en ik heb ook de gewoonte aangenomen om mijn huid te reinigen met een aangepaste reiniger. Dat is heel doeltreffend gebleken: in slechts enkele dagen voelde mijn huid weer helemaal comfortabel aan!

  • Facebook
  • Pin

Aanbevolen voor u

See all articles
v_push_article-sensitive-skin-07

Achtergrondinformatie

Leven met een overgevoelige huid: de impact op je levenskwaliteit

Al vanaf je geboorte fungeert je huid elke seconde van elke dag als een beschermende buffer tegen de elementen, tegen klappen en stoten en tegen talloze schadelijke stoffen uit de omgeving. Die immense rol die onze huid in ons leven speelt, vinden we zo vanzelfsprekend dat we er amper bij stilstaan.

Meer en meer mensen ondervinden echter problemen met hun huid. Die is gevoelig geworden en ondergaat niet langer stilzwijgend de stress en agressies van het dagelijkse leven. De huid begint te protesteren en uit haar ongenoegen met symptomen zoals roodheid, jeuk, prikkeling… In het ergste geval proberen vrouwen met een gevoelige gezichtshuid alle "risicosituaties" te vermijden, wat er op neerkomt dat ze niet meer onbekommerd van allerlei dingen kunnen genieten.
Het dermatologische expertmerk La Roche-Posay onderkent als geen ander de impact van een gevoelige huid op het leven van vrouwen en geeft tips en advies om de gevoelige huid zo te verzorgen dat je weer volop kunt genieten.