Achtergrondinformatie

De gedehydrateerde huid: als de huid een vochttekort heeft

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_focuson_default.jpg

Water is een essentieel bestanddeel van de opperhuid. Omdat het vochtpeil van de huid niet constant blijft (externe agressies, natuurlijke verdamping, enz), is het van belang de huid te voorzien van haar dagelijkse dosis water.

Symptomen

Symptomen die geen twijfel laten

1.1 Le point sur v2 illu 1

Een gedehydrateerde huid is een huid met te weinig vocht. Die dehydratatie uit zich op diverse manieren:

  • de huid mist soepelheid
  • ze oogt dof en onfris
  • ze voelt onbehaaglijk aan en vertoont uitdrogingslijntjes

Oorzaken

Wanneer de huid naar water snakt

De oorzaak van een gedehydrateerde huid ligt bij een aantasting van de barrièrefunctie van de huid, die van uitwendige aard kan zijn (ten gevolge van omgevingsfactoren…), maar ook van inwendige aard (dysfunctie van de bestanddelen van de epidermis, aangetaste hydrolipidenfilm).

Behandelingen

Doel: rehydratatie

Een gedehydrateerde huid verzorgen en voorkomen dat de symptomen aanhouden of verergeren, vergt enkele essentiële dagelijkse gewoonten:

  • het gezicht in alle zachtheid van make-up ontdoen, om de epidermis geen geweld aan te doen.
  • Dagelijks een hydraterende crème aanbrengen, om de hydratatie optimaal op peil te houden, de barrièrefunctie van de hoornlaag te herstellen en de huid te beschermen tegen UV-straling. Dit alles met een dagcrème die een zonnefilter bevat. Kies de textuur in functie van het huidtype, het seizoen of de omgevingsvoorwaarden.
Aarzel niet een dermatoloog te raadplegen voor meer informatie.

  • Facebook
  • Pin

Aanbevolen voor u

See all articles
v_push_article-sensitive-skin-08

Achtergrondinformatie

Je gevoelige, onrustige huid kalmeren in een aantal eenvoudige stappen

Voor vrouwen met een gevoelige huid zit zelfs een doodgewone dag vol verborgen valkuilen. Temperatuurveranderingen, airconditioning, hard water… er zijn tal van factoren die het huidcomfort negatief beinvloeden en de huid kunnen laten prikken, branden en jeuken.

Logisch dat deze vrouwen voortdurend op zoek zijn naar manieren om hun onrustige huid te kalmeren… En daarbij bereid zijn om alles te proberen! Op online forums worden de meest uiteenlopende huismiddeltjes aangeraden: honing, haver, avocado, ja zelfs chocolademaskers. Hoe smakelijk ze ook mogen zijn, al die eetwaren zullen meestal meer kwaad dan goed doen. Dergelijke doe-het-zelf-behandelingen kunnen immers potentiële allergenen en irriterende bestanddelen bevatten, die je huid nog meer irriteren.

Aangepaste, deskundige huidverzorging voor de gevoelige  en onrustige huid is de eerste stap naar meer comfort, maar een paar eenvoudige dagelijkse gewoonten in acht nemen kan ook al heel veel verschil maken. Doe de quiz en leer hoe je je gevoelige huid kalmeert.