Achtergrondinformatie

De oorzaak van een droge en gevoelige huid: een aangetaste barrièrefunctie

droge huid symptomen, oorzaken en behandeling

Een droge huid is gevoeliger voor agressies van buitenaf. Resultaat: ze raakt geïrriteerd, trekt en voelt echt onbehaaglijk aan. Om zo’n huid weer tot rust te brengen en het hele jaar door soepel en mooi te houden, is een goed inzicht in het mechanisme van huiddroogheid van essentieel belang.

Symptomen

Een tekort aan vocht en vet

Een droge huid heeft water en vetten tekort. Daardoor vertoont ze symptomen die een sterke impact kunnen hebben op de levenskwaliteit: ●    ze voelt schraal aan,●    mist soepelheid,●    is onbehaaglijk,●    trekt,●    jeukt,●    is geïrriteerd.

Oorzaak

Een aangetaste barrièrefunctie

Een huid die last heeft van droogheid is niet meer in staat vocht vast te houden maar laat het verdampen. Er worden ook minder lipiden aangemaakt die het huidoppervlak moeten beschermen en ze vormen geen gelijkmatige barrière meer.

Doordat de barrièrefunctie van de huid aangetast is, kunnen externe agressies en irriterende stoffen (vervuiling, allergene deeltjes, enz.) dieper in de opperhuid dringen. Hierdoor wordt de huid nog kwetsbaarder en reactiever. Ze raakt dus nog sneller en heviger geïrriteerd.

Behandelingen

Systematische hydratatie

Heb je de allergenen en agressieve factoren verwijderd die je huid kunnen irriteren? Goed zo, maar vergeet ook niet om verzachtende producten aan te brengen om je huid tot rust te brengen en te helpen beschermen tegen uitdroging. Waarom is hydratatie zo belangrijk?Omdat het:●    de barrièrefunctie van de huid helpt herstellen;●    de opperhuid weer soepel maakt;●    het onbehaaglijke gevoel tegengaat. Door te kiezen voor een verzorgingsproduct als LIPIKAR Gel-Fluide, dat licht en vloeibaar is van textuur maar toch ultrahydraterend werkt, ga je huiddroogheid efficiënt te lijf. En doordat dit product zich makkelijk laat aanbrengen, meteen wegsmelt in je huid, je zinnen streelt en je een intens gevoel van frisheid bezorgt, heb je elke ochtend een onweerstaanbare zin om het weer aan te brengen. Ideaal als je weet dat systematisch hydrateren onontbeerlijk is voor je dagelijkse levenskwaliteit.

  • Facebook
  • Pin

Aanbevolen voor u

See all articles